Marin Preda - Citate

Home | Contact

Marin Preda - Citate celebre

citate-alese.ro | Autor | Marin Preda - Citate din romanul "Cel mai iubit dintre pamanteni"

Marin PredaMarin Preda (1922 - 1980)

Nuvelist si romancier roman. Cele mai importante si mai citite romane: "Morometii", "Imposibila intoarcere", "Delirul", "Cel mai iubit dintre pamanteni", "Timpul nu a mai avut rabdare"...

Cine nu cade, nu se poate inalta.

Marin Preda - Citat despre oameni, viata

Constiinta e unitara, dar, ca si in natura, ea este zgaltaita cand de furtuni si cataclisme, cand incadrata de inseninari miraculoase.

Marin Preda - Citat despre constiinta

Pisicile sunt superioare cand simt nevoia de tandrete, se mangaie singure de piciorul scaunului si torc pe cont propriu, nu inseala pe nimeni.

Marin Preda - Citat despre tandrete, sinceritate

Casatoria este o temnita in care oamenii, cu vini diferite. se inchid si se urasc reciproc crezand ca au fost pedepsiti sa ispaseasca pe nedrept pedeapsa celuilalt.

Marin Preda - Citat despre casatorie, casnicie

Ce minune, sa lichidezi o eroare intr-o clipa si nu sa traiesti cu ea ani.

De obicei esecul e ceea ce considera altii sa ne dam seama ca daca am schimba directia barei si s-o lasam pe alt drum, esecul ar fi premisa unei adevarate victorii.

Marin Preda - Citat despre esec

In fata mortii nu mai esti nimic, nu mai esti poet, esti un simplu om care trebuie sa dispara...

Marin Preda - Citat despre moarte

Anomalia, anormalul, nu e o fatalitate si n-are durata, conditia sa-l facem sa dispara e sa nu-l acceptam si mai ales sa nu cedam tentatiei de a-l justifica, prin recurgerea la principii inalte.

Marin Preda - Citat despre anomalie

...puterea trebuie organizata, chiar daca o restitui maselor care ti-au dat-o, fiindca scanteia divina nu rezista fara organizare, fara un partid care sa reaminteasca tot timpul maselor ca sunt libere si sa le tina sub stare de vigilenta

Marin Preda - Citat despre putere, partid, mase, organizare

01 | 02 | 03 | Inainte

Cliparturi Punct rosu Felicitari - Mesaje Punct rosu Galerie de arta Punct rosu Catalog de seminee Punct rosu Retete culinare