Alfred Doeblin, scriitor şi medic psihiatru german (1878-1957). Autor de romane, nuvele, povestiri, eseuri satirice şi polemici.
Subiectul romanului este realitatea descătuşată. Cititorul, într-o totală independenţă faţă de o acţiune creată, este cel care face aprecieri, nu autorul.
(Alfred Doeblin, citat despre literatură)
Suferință
Despre suferinţă şi nefericire poţi spune multe, despre fericire puţine...
(Alfred Doeblin, citat despre suferinţă)
„Arta este sacră” înseamnă practic nimic altceva decât: „Artistul este un idiot, lasă-l să vorbească. (Alfred Doeblin)
Respingerea este un răspuns; este, probabil, adesea un răspuns mai onest decât aplauzele, care evaluează pur estetic și conduce politica de struț. (Alfred Doeblin)
Editorul are un ochi pe scriitor, iar celălalt pe public. Dar al treilea ochi, ochiul înțelepciunii, se uită fără îndoială în portofel.
(Alfred Doeblin)
Numai în statele liberaliste moderne consacrate comerțului, băncilor și industriei, capitalului și armatei, putea să apară lozinca batjocoritoare: „Arta este liberă”, adică este complet inofensivă. (Alfred Doeblin)
Se pot spune multe despre suferință și nenorocire, dar puțin despre fericire. (Alfred Doeblin)
Știm ce știm, am plătit scump pentru asta. (Alfred Doeblin)
Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:
Bancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.
Înţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.
'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.
Felicitări şi mesaje.
Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.
Gif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)