Din cele mai frumoase citate de Blaise Pascal, 11 citat(e)

Blaise Pascal (1623 - 1662) matematician, fizician si filozof francez, având contribuţii în numeroase domenii ale ştiinţei. In urma unei revelaţii religioase în 1654, Pascal abandonează matematica şi ştiinţele exacte şi îşi dedică viaţa filozofiei şi teologiei.

Univers
Blaise Pascal, citat despre univers


Universul este un cerc al cărui centru este pretutindeni, al cărui volum nu este nicăieri.
(Blaise Pascal, citat despre univers)

image/fb image/tweet

Inceput şi sfârşit
Blaise Pascal, citat despre infinit

Inceputul şi sfârşitul lucrurilor vor rămâne o taină pentru om. El nu este în stare să vadă nimicul din care provine şi nici să recunoască nesfârşitul, care îl va înghiţi.
(Blaise Pascal, citat despre început și sfârșit)

image/fb image/tweet

Fericire
Blaise Pascal, citat despre fericire


Pentru că omul nu a putut afla antidotul împotriva morţii, a sărăciei si a neştiinţei, sunteţi nevoiţi, pentru a fi fericiţi, să nu vă gândiţi la asta.
(Blaise Pascal, citat despre fericire)

image/fb image/tweet

Natură
Blaise Pascal, citat despre natura


Natura reîncepe mereu aceleaşi lucruri, anii, zilele, ceasurile; aşa se creează un fel de infinit şi de eternitate.
(Blaise Pascal, citat despre natură)

image/fb image/tweet

Dragoste
Blaise Pascal, citat despre dragoste


Un strop de dragoste este mai mult decat un ocean de înţelegere.
(Blaise Pascal, citat despre dragoste)

image/fb image/tweet

Adevărul este mai util celor care îl învață decât celor care îl spun. (Blaise Pascal)

Toți oamenii încearcă să fie fericiți fără excepţii, oricât de variate ar fi mijloacele pe care le folosesc. (Blaise Pascal)

Omul singur este un lucru imperfect. Trebuie să găsească pe cineva pentru a fi fericit. (Blaise Pascal)

Începutul și sfârșitul lucrurilor vor rămâne întotdeauna un mister pentru om. El este la fel de incapabil să vadă neantul din care vine, precum este să vadă infinitul care îl va înghiți. (Blaise Pascal)

Chiar dacă oamenii nu sunt profund implicați în ceea ce spun, nu se poate concluziona neapărat că nu mint; Pentru că există oameni care mint doar pentru a minți. (Blaise Pascal)

Neputând găsi un leac pentru moarte, mizerie, ignoranță, oamenii au recurs să nu se gândească la asta pentru a fi fericiți.
(Blaise Pascal)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)