Din cele mai frumoase citate de Descartes, 7 citat(e)

René Descartes (1596 - 1650), filozof şi matematician francez, cunoscut de asemenea cu numele latin Cartesius, a fost filozof şi matematician francez.

Inteligență
Descartes, citat despre inteligenţă


Căci nu este suficient să ai un cap isteţ. Important este să-l foloseşti cum trebuie.
(Descartes, citat despre inteligență)

image/fb image/tweet


Îndoială
Descartes, citat despre îndoială şi şttinţă

Indoiala este începutul ştiinţei. (Dubium sapientiae initium)
(Descartes, citat despre îndoială)


image/fb image/tweet


Nu este suficient să ai abilități mentale bune. Principalul lucru este să le folosești bine. (René Descartes)

Dar ca un om care merge singur și în întuneric, m-am hotărât să merg atât de încet și să fiu atât de precaut în toate lucrurile, încât dacă aș progresa cât de puțin, măcar să nu fiu în pericol să cad. (René Descartes)

Când m-am gândit la câte opinii diferite pot exista asupra aceluiași lucru, fiecare din ele având apărătorul ei în rândul celor învățați și cum doar una dintre ele ar putea fi adevărată, am înțeles că orice este doar probabil, este probabil greșit.
(René Descartes)

Să ne amintim că nu amestecăm niciodată presupunerile la judecățile noastre despre adevărul lucrurilor. (René Descartes)

Singurul motiv pentru care mulți consideră că existența lui Dumnezeu și natura sufletului sunt dificil de deslușit este pentru că nu-și abat niciodată mintea de la simțuri și o înalță deasupra lumii materiale. (René Descartes)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)