Din cele mai frumoase citate de Friedrich Hegel, 11 citat(e)

Georg Wilhelm Friedrich Hegel (1770 - 1831) filozof german, considerat cel mai important reprezentant al idealismului german. Opera sa filozofică este considerată cea mai importantă pentru noua istorie a filozofiei, în care este analizată logica, filozofia naturii precum şi filozofia spirituală.

Istorie
Friedrich Hegel, citat despre popor şi istorie

Putem învăţa din istoria popoarelor, că popoarele nu au învăţat nimic din istorie..
(Friedrich Hegel, citat despre istorie)

image/fb image/tweet

Adevăr
Friedrich Hegel, citat despre adevăr

Adevărul despre o intenţie este fapta.
(Friedrich Hegel, citat despre adevăr)

image/fb image/tweet

Adevăr
Friedrich Hegel, citat despre adevăr

Adevărul este greşeala îndelung corectată.
(Friedrich Hegel, citat despre adevăr)

image/fb image/tweet

Istorie
Friedrich Hegel, citat despre istorie şi progres

Istoria lumii este progresul în conştiinţa libertăţii.
(Friedrich Hegel, citat despre istorie)

image/fb image/tweet

Conştiinţă
Friedrich Hegel, citat despre conştiinţă
Conştiinţa reprezintă justificarea absolută a autoestimării subiective şi anume să se cunoască pe sine în sine şi din sine însuşi, ce înseamnă dreptate şi obligaţie.
(Friedrich Hegel, citat despre conștiință)

image/fb image/tweet

Minciunile pe care le tot repetam devin adevăruri care ne conduc viața de zi cu zi. (Friedrich Hegel)

Când filozofia pictează gri cu gri, atunci o parte a vieții a îmbătrânit, iar cu gri pe gri nu se poate întineri, doar se recunoaște că Bufnița Minervei își începe zborul odată cu căderea serii. (Friedrich Hegel)

Când femeile sunt în fruntea guvernului, statul este în pericol, pentru că acţionează nu în funcţie de nevoile publicului larg, ci după înclinaţia şi opinia accidentală. (Friedrich Hegel)

Capacitatea cu adevărat regală a sufletului, scânteia divină în om, este rațiunea. Deveniți stăpân în marele și minunatul tărâm al propriei voastre ființe interioare. (Friedrich Hegel)

Absolutul nu trebuie înțeles, ci simțit și privit, nu conceptul său, ci sentimentul și percepția lui ar trebui să conducă cuvântul și să fie exprimat. (Friedrich Hegel)

Contradicția este ridicarea rațiunii deasupra limitărilor înțelegerii. (Friedrich Hegel)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)