Din cele mai frumoase citate de Jostein Gaarder, 9 citat(e)

Jostein Gaarder (n. 1952) scriitor norvegian. Acesta scrie romane, dar mai ales povestiri scurte, cele mai multe dintre ele pe un fundal filozofic. Cea mai cunoscută carte a lui Jostein Gaarder este 'Sofies verden' (Lumea Sofiei) din 1991, care până-n anul 2017 a fost tradusă în 65 de limbi şi vândută în 40 de milioane de exemplare.

Viaţă
Jostein Gaarder, citat despre viaţă

Dar viaţa este tristă şi sărbătorească. Suntem lăsaţi într-o lume minunată, ne întâlnim aici, ne prezentăm unii celorlalţi - şi mergem împreună o bucată mai departe.
(Jostein Gaarder, citat despre viață)

image/fb image/tweet

Aşteptări
Jostein Gaarder, citat despre aşteptări

Suntem sclavii aşteptărilor noastre.
(Jostein Gaarder, citat despre aşteptări)

image/fb image/tweet

Univers
Jostein Gaarder, citat despre univers

Depărtările din univers nu sunt numai uriaşe, ele sunt groteşti.
(Jostein Gaarder, citat despre univers)

image/fb image/tweet

Univers
Jostein Gaarder, citat despre univers

Ochiul care priveşte în univers este chiar ochiul universului.
(Jostein Gaarder, citat despre univers)

image/fb image/tweet

Internet
Jostein Gaarder, citat despre internet

In internet afli totul, numai înţelepciune nu
(Jostein Gaarder, citat despre internet)

image/fb image/tweet


Am fost de multe ori în spațiu, s-a lăudat cosmonautul, dar nu l-am văzut nici pe Dumnezeu, nici pe îngeri. – Și am operat multe creiere inteligente, a răspuns cercetătorul pe creier, dar nu am găsit niciun gând nicăieri. (Jostein Gaarder)

Mi-aș putea imagina următorul mesaj în toate ziarele importante din țară: Mesaj important pentru toți cetățenii: Lumea este aici și acum. (Jostein Gaarder)

Dar viața este tristă și solemnă. Suntem lăsați să intrăm într-o lume frumoasă, ne întâlnim aici, ne prezentăm și mergem puțin mai departe împreună. Apoi ne pierdem unul pe celălalt și dispărem la fel de brusc și inexplicabil cum am venit.
(Jostein Gaarder)

Filozofia ne poate învăța ceva despre arta de a trăi. De multe ori nu ne facem timp să interpretăm un zâmbet insondabil. În felul acesta lăsăm să ni se fure cele mai pure surse de fericire. Fericirea poate fi ceva la fel de simplu ca descoperirea că cerul este albastru sau că păsările zboară în stol – când sunt complete. (Jostein Gaarder)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)