Lao Tze, 12 citat(e)

Lao Tze - cu diverse variante de transcriere Laozi, Lao Tse, Laotze sau Lao Tzu. Numele său tradus înseamnă 'Bătrânul maestru'. Data sa de naştere este cel mai probabil databila în jurul secolului al VI-lea înainte de Hristos. Este figura fondatoare a taoismului şi autorul cărţii de bază a acestua, Tao Te Ching (cartea căii şi a virtuţii).

Fericire
Lao Tze, citat despre fericire

Fericirea nu se bazează pe nefericire. Nefericirea se ascunde în fericire.
(Lao Tze, citat despre fericire)

image/fb image/tweet

Înţelepciune
Lao Tze, citat despre proşti şi înţelepţi

Doar cei mai înţelepti şi cei mai proşti nu se schimbă niciodată.
(Lao Tze, citat despre înțelepciune)

image/fb image/tweet

Viaţă
Lao Tze, citat despre viaţă şi moarte

Omul intră în viaţă slab şi moare puternic. Toate fiinţele intră în viaţă firave şi mor uscate şi pustii. De aceea: tăria şi puterea sunt un însoţitor al morţii, slăbiciunea, fragilitatea însoţesc viaţa.
(Lao Tze, citat despre viață)

image/fb image/tweet

Schimbare
Lao Tze, citat despre schimbare

Dacă recunoşti cu luciditate că toate lucrurile se schimbă, atunci nu vei mai dori să te opreşti la nimic.
(Lao Tze, citat despre schimbare)

image/fb image/tweet

Adevăr
Lao Tze, citat despre adevăr

Adevărul care poate fi exprimat în cuvinte nu e niciodată adevărul definitiv.
(Lao Tze, citat despre adevăr)

image/fb image/tweet

Luptă
Lao Tze, citat despre luptă

Dacă ai dragoste în luptă, învingi. Daca o ai în apărare, eşti de neînvins.
(Lao Tze, citat despre luptă)

image/fb image/tweet

Cei care știu, nu vorbesc; cei care vorbesc, nu știu. (Lao Tze)

Am trei comori pe care le păzesc și le prețuiesc. Unul este dragostea, al doilea este cumpătarea, al treilea este smerenia.
(Lao Tze)

Așadar, oamenii buni sunt profesorii celor care nu sunt buni, iar oamenii care nu sunt buni sunt material pentru cei buni. Cel care nu-și prețuiește profesorii și nu-și iubește materia s-ar înșela grav, în ciuda tuturor cunoștințelor sale. Acesta este marele secret. (Lao Tze)

Cel mai bun lider este cel a cărui existență trece neobservată, al doilea cel mai bun este cel onorat și lăudat, următorul cel mai bun este cel de temut, iar cel mai rău este cel urât. Când munca celui mai bun lider este încheiată, oamenii spun: „Am făcut-o singuri. (Lao Tze)

Vasele se formează frământând lut, dar doar spațiul lor gol, neantul, face posibilă umplerea. […] Vizibilul, existentul, dă forma operei. Invizibilul, nimicul îi dă esență și sens. (Lao Tze)

Toată lumea știe: când frumusețea vrea să fie frumoasă, se transformă în urâțenie. Dacă bunătatea vrea să fie considerată bună, ea devine rea. A fi și a nu fi sunt atât de aproape. (Lao Tze)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)