Leonardo da Vinci, 11 citat(e)

Leonardo da Vinci (1452 -1519) pictor, sculptor, arhitect, anatomist, inginer şi filozof italian. Om de spirit universal, acesta încarnează spiritul universalist al Renaşterii şi rămâne unul dintre oamenii cei mai importanţi din acea epocă.

Suferinţă
Leonardo da Vinci, citat despre suferinţă

Unde este mult sentiment, este şi multă suferinţă.
(Leonardo da Vinci, citat despre suferinţă)

image/fb image/tweet

Geniu
Leonardo da Vinci, citat despre geniu

Oamenii geniali încep opere mari. Oamenii harnici le finalizează
(Leonardo da Vinci, citat despre geniu)

image/fb image/tweet

Artă (pictura)
Leonardo da Vinci, citat despre pictură

Nu este universal cel care nu iubeşte în egală măsură toate lucrurile care aparţin de pictură.
(Leonardo da Vinci, citat despre pictură)

image/fb image/tweet

Probleme
Leonardo da Vinci, citat despre probleme

Cele mai multe probleme se nasc la rezolvarea lor.
(Leonardo da Vinci, citat despre probleme)

image/fb image/tweet

Prostie
Leonardo da Vinci, citat despre prostie

Prostia te apără de ruşine aşa cum îndrăzneala te apără de sărăcie.
(Leonardo da Vinci, citat despre prostie)

image/fb image/tweet

Artă (pictură)
Leonardo da Vinci, citat despre pictură şi poezie

Pictura este poezie mută, poezia este pictură oarbă.
(Leonardo da Vinci, citat despre pictură)

image/fb image/tweet

L-ai numit pe om regele fiarelor, dar aș spune rege al fiarelor, dintre care tu ești cel mai mare; căci nu le-ai ucis, ca să fie pe gustul tău, făcându-te locul de înmormântare al tuturor fiarelor? Oare natura nu produce suficiente legume pentru a te hrăni? (Leonardo da Vinci)

Puterea de comunicare a omului este extraordinară, dar cea mai mare parte a ceea ce spune el este gol și fals. Limbajul animal este limitat, dar ceea ce exprimă este important și util. Fiecare mică onestitate este mai bună decât o mare minciună..
(Leonardo da Vinci)

Odată ce ai experimentat zborul, vei merge pentru totdeauna pe pământ cu ochii îndreptați către cer. Pentru că acolo ai fost și către acolo vei fi mereu atras. (Leonardo da Vinci)

Va veni o zi în care oamenii vor judeca uciderea unui animal în același mod în care judecă uciderea unui om astăzi. Va veni vremea când vom condamna consumul de animale la fel cum condamnăm astăzi consumul semenilor noștri, canibalismul. (Leonardo da Vinci)

Pentru cei ambițioși, care nu se mulțumesc nici cu bunătatea vieții, nici cu frumusețea lumii, există o pedeapsă în a face această viață amară pentru ei înșiși și a nu deține avantajele și frumusețea lumii. (Leonardo da Vinci)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)