Moliere, 9 citat(e)

Moliere (1622 - 1673) Jean-Baptiste Poquelin , cunoscut mai bine ca Molière, scriitor francez de teatru, director şi actor, unul dintre maeştrii satirei comice.

Calitate
Moliere, citat despre calităţi

Oricâte calităţi am avea, lumea se uită numai la defecte.
(Moliere, citat despre calitate)

image/fb image/tweet

Invidie
Moliere, citat despre invidie

Invidioşii mor, dar invidia nu moare niciodată.
(Moliere, citat despre, citat despre invidie)

image/fb image/tweet

Raţiune
Moliere, citat despre raţiune

Raţiunea desăvârşită evită orice exagerare şi cere să trăim în cumpătare.
(Moliere, citat despre rațiune)

image/fb image/tweet

El este lingușirea, respectul, bunăvoința însăși, când numai cuvintele contează; dar banii? Atunci se termină. (Moliére)

Cea mai mică nenorocire, și cei care te-au măgulit primii, nu mai merită o privire. (Moliére)

Amenințările nu dor; sunt nori care trec peste capetele noastre. (Moliére)

Doamne, doamnă, cine va fi lăudat în aceste zile? / Cine ar avea curajul să-i respingă pe lingușitori? / Se laudă, se bucură, nu se întreabă de valoare. / Cine câștigă azi laude cu greu se simte onorat: / Îi atârnă de gât, i se aruncă în cap, / Și până și băiatul meu de casă intră în cotidian, ticălosul. (Moliére)

Oh, mor cât mai curând posibil, acesta este cel mai bun lucru pe care îl poți face. Vine rândul fiecăruia și vreau să mă enervez când văd tați care trăiesc atât de mult ca fiii lor. (Moliére)

Înțelegi în sfârșit că un nobil care duce o viață proastă este un monstru nefiresc, că virtutea este cel mai nobil titlu al nobilimii, că mă uit mult mai puțin la numele pe care-l semnează decât la faptele pe care le comite și că îl prețuiesc pe fiul unui portar care este un om de onoare mai mult decât fiul unui monarh care trăiește ca tine. (Moliére)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)