Nichita Stănescu, 11 citat(e)

Nichita Stanescu (1933 - 1983) poet, scriitor si eseist român. Considerat unul dintre cei mai de seama scriitori pe care i-a avut limba română, el aparţine poeziei moderniste din anii 1960-1970. A fost laureat al Premiului Herder.

Absurd
Nichita Stanescu, citat despre absurd

Nimic nu este mai firesc decat absurdul.
(Nichita Stanescu, citat despre absurd)

image/fb image/tweet

Muzică
Nichita Stanescu, citat despre muzică

Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nicio întrebare.
(Nichita Stanescu, citat despre muzică)

image/fb image/tweet

Natură
Nichita Stanescu, citat despre natură

Copacii ne văd pe noi, iar nu noi pe ei.
(Nichita Stanescu, citat despre natură)

image/fb image/tweet

Absenţă
Nichita Stanescu, citat despre viaţă şi absenţă

Viaţa este o scurtă absenţă între două existenţe.
(Nichita Stanescu, citat despre absență)

image/fb image/tweet

Frumuseţe
Nichita Stanescu, citat despre frumuseţe

Şi m-am uitat urât la om până când omul a devenit frumos.
(Nichita Stanescu, citat despre frumusețe)

image/fb image/tweet

Noi suntem clipa care trece prin poarta existentei. (Nichita Stănescu)

O patrie fara de nume nu este o patrie. Limba romana este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se zice, de aceea, pentru mine, iarba iarba se spune, de aceea, pentru mine, izvorul izvoraste, de aceea, pentru mine, viata se traieste.
(Nichita Stănescu)

Poezia este ochiul care plange. Ea este umarul care plange, ochiul umarului care plange. Ea este mana care plange, ochiul mainii care plange. Ea este talpa care plange, ochiul calcaiului care plange. (Nichita Stănescu)

Spune-mi, daca te-as prinde-ntr-o zi si ti-as saruta talpa piciorului, nu-i asa ca ai schiopata putin, dupa aceea, de teama sa nu-mi strivesti sarutul? (Nichita Stănescu)

Viata asta trece prea repede, ingrozitor de repede. N-apuci sa te nasti, c-ai si imbatranit. (Nichita Stănescu)

A vorbi despre limba romana este ca o duminica. Limba romana este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se numeste, de aceea, pentru mine, iarba iarba se spune, de aceea, pentru mine, izvorul izvoraste, de aceea, pentru mine, viata se traieste. (Nichita Stănescu)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)