Din cele mai frumoase citate despre patriotism | 17 citat(e)

Patriotism, citate 01
Citat despre patriotism

Patriotismul este ultimul refugiu de care se agaţă tâlharul la drumul mare.
(Bob Dylan)

image-fb image/tweet

Patriotism, citate 02
Citat despre patriotism

Nu-ţi poti iubi patria legat la ochi.
(Federico Garcia Lorca)

image-fb image/tweet


Patriotism, citate 03
Citat despre patriotism

Omul are nevoie de o oarecare îngustime pentru a putea deveni patriot.
(Thomas Mann)

image-fb image/tweet

Patriotism, citate 04
Citat despre patriotism

Ne-am ruinat economia din patriotism. Cine nu are ruine, nu are istorie.
(Valeriu Butulescu)

image-fb image/tweet


Patriotism, citate 05
Citat despre patriotism

Mi-am iubit întotdeauna soţia, copiii şi nepoţii. Şi mi-am iubit întotdeauna ţara. Acum vreau să plec. Doamne, îţi aparţin!
(Dwight Eisenhower)

image-fb image/tweet


Patriotismul este atunci când îți iubești mai întâi oamenii; Naționalismul este în primul rând atunci când urăști oameni alții decât ai tăi. (Charles De Gaulle)

Ce este naționalismul? Este patriotism care și-a pierdut noblețea. (Albert Schweitzer)

Orice picătură amărâtă, care nu are nimic pe lume, de care să fie mândră, se agață de ultima posibilitate, de a fi mândru de nația de care aparține. (Arthur Schoppenhauer)

România e patria noastră, a tutror românilor. E România celor de demult și a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți și a celor ce va să vie. (Barbu Șt. Delavrancea)

In școli se predă patriotismul, ziarele produc senzații tulburătoare, politicienii luptă pentru realegere. Niciuna din cele trei nu pot face nimic pentru salvarea rasei umane. (Bertrand Rusell)

Așa precum cerul stă deschis în fața unui vultur, la fel întreaga lume, patria este deschisă pentru cel capabil. (Euripide)

.. . va fi o singură patrie, și anume pământul, și o singură credință, și anume fericirea pe pământ. (Heinrich Heine)

Să nu ai niciodată încredere în omul, care vorbește urât despre țara sa. (Joseph Rudyard Kipling, scriitor și poet britanic)

Impreună se moare mai ușor. (Lev Tolstoi)

Patriotismul nu înseamnă ura împotriva altor neamuri, ci datorie către neamul nostru; nu înseamnă pretenția că suntem cel mai vrednic popor din lume, ci îndemnul să devenim un popor vrednic. (Mihail Sadoveanu)

O patrie fără de nume nu este o patrie. Limba română este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se zice, de aceea, pentru mine, iarba iarba se spune, de aceea, pentru mine, izvorul izvorăște, de aceea, pentru mine, viața se trăiește.
(Nichita Stănescu)

Patriotismul strică istoria. Wolfgang von Goethe)


Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:

BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)