Stendhal, 9 citat(e)

Stendhal, pe numele său adevărat Henri-Marie Beyle (1783 - 1842), scriitor francez, militar şi politician, renumit pentru fineţea analizei sentimentelor personajelor.

Frumuseţe
Stendhal, citat despre frumuseţe

Frumusetea este promisiunea fericirii.
(Stendhal, citat despre frumusețe)

image/fb image/tweet

Literatură
Stendhal, citat despre literatură

Un roman este ca un arcuş de vioară iar corpul ei de rezonanţă precum sufletul unui cititor.
(Stendhal, citat despre literatură)

image/fb image/tweet

Opinie publică
Stendhal, citat despre opinia publică

Opinia publică este o chestiune periculoasă într-o tara care deţine o constituţie.
(Stendhal, citat despre opinia publică)

image/fb image/tweet


Tocmai am găsit o definiție a ridicolului. Ridicol este comportamentul unui bărbat care își dorește același lucru ca și noi, dar se îndepărtează. Sentimentul de a avea ceva în față și amăgirea că nu ne poate lipsi niciodată ne fac să râdem de cealaltă persoană. (Stendhal)

Femeile izbitor de frumoase nu mai trezesc aceeași admirație a doua zi. Aceasta este o mare nenorocire pentru ele.. Pentru că meritele lor sunt vizibile pentru toți oamenii și sunt o distincție externă, mulți proști, serenissimi, milionari sunt pe lista servitorilor lor. (Stendhal)

Mohammed era un puritan, voia să scape de plăcere, chiar dacă nu dăuna nimănui. El a distrus dragostea în țările care au acceptat islamul. De aceea religia lui a prins rădăcini mai puțin în Arabia decât în ​​toate celelalte țări orientale. (Stendhal)

Aproape că aș prefera ca soția mea să încerce să mă înjunghie o dată pe an, când eram furios, decât să mă întâmpine cu proastă dispoziție în fiecare seară. (Stendhal)

Lumea este plină de oameni care nu pot fi singuri și pentru care chiar și cea mai neinteresantă conversație este mai bună decât deloc. (Stendhal)

Chiar și dizgrația femeii iubite este plină de har, așa cum nu se găsește la femeile neiubite în momentele pline de har. (Stendhal)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)